Voor 17 augustus

€ 6000

De tussenstand:

€1642,48

Kroontours - crowdfunding(1)

HERKEN JE DIT?

 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Aan wie denk jij als eerste?

  Als je iemand aanhaalt in een gesprek, is het vaak een man.

 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Even een kunstenaar opduiken uit je geheugen...

  Grote kans dat je als eerste denkt aan Rembrandt, Van Gogh of Banksy in plaats van aan Ruysch, Kahlo of Besnoÿ.

 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Het beestje bij de naam noemen

  Als het gaat om politici of bestuursleden was het voorheen standaard zo dat over mannen wordt gesproken met de achternaam en over vrouwen met de voornaam. Nu zijn we ons er wel meer van bewust, maar hoe vaak zal het toch nog voorkomen dat er gesproken wordt over Rutte en Sigrid Kaag?

 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Verschillen in de sport

  Als er gesproken wordt over mannen in de sport, zullen er weinig mensen zijn die iemand van 20 nog zullen zien als 'jongen'. Bij jonge vrouwen in het team wordt echter nog vaak gesproken over 'meisjes'.

 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Alles wat geen vrouw of meisje is...

  Als je er even bij stil staat, dan kom je erachter dat we dingen, en ook dieren, standaard benoemen als 'hij'. Zelfs als het gaat om een koe en ze is aan het kalven, kan het nog steeds als 'hij' worden gezien. 

JE BENT HIER ECHT NIET ALLEEN IN!

 

En het is zo niet raar, want het zit ingebakken in onze taal en onze genen. Lange tijd werden mensen die hier bewust van waren een beetje voor gek versleten. 'Maak je niet druk', werd vaak gezegd. Daardoor komen vrouwen minder in beeld, worden ze minder vaak als rolmodel gezien, zijn de kansen minder gelijk en moeten ze er vaak harder aan trekken.

Dat zal niet direct veranderen door mijn aanbod. Wat dan wel? Dat we de vrouwen meer in het vizier krijgen omdat ik verhalen met je deel over vrouwen waardoor je in de toekomst wat sneller aan ze denkt, meer over ze wilt weten en nieuwe ankerpunten in je geheugen gaat planten.

Wat is ervoor nodig om dit te doen?

Kroontours_microfoon
Kroontours_cavia
Kroontours_lamp
Kroontours_montage
Kroontours_arc hief_mario-klassen-unsplash

Een microfoon met kwaliteit

Een cavia tegen de ruis

Een extra lamp voor een stralend effect

Een mooi montageprogramma

Gouwe ouwe en mijn favoriet: onderzoek doen in het archief

Wat zeggen anderen?

Margreet_van_Dijk_Slow_Stitching

"Echt super interessant"

"Laatst was ik mee met een Online VrouwenTour met Yvonne Kroon van Kroontours, dit keer was het Den Haag. Echt super interessant, en leuk om zo aan de hand meegenomen te worden op tour en langs diverse vrouwen te gaan in de geschiedenis van Den Haag. Echt een aanrader! Ben heel benieuwd wat de volgende steden te bieden hebben.."

Margreeth van Dijk - Schagen

Marion_van_Waard_Zuiver_Gezonder

"Vanaf je eigen bank"

"De online Vrouwen Tour Den Haag was écht een succes. Heel fijn dat het met alle beperkende maatregelen op deze manier toch mogelijk is dezeTour te volgen.
Ik heb genoten van het enthousiasme van Yvonne en haar kennis van leuke feiten en wetenswaardigheden.
Niet alleen een aanrader als je niet kan of mag meedoen aan een tour in levende lijve. Maar ook gewoon fijn om vanaf je eigen bank op je eigen tijdstip even lekker te wentelen in leuke filmpjes over alle besproken vrouwen, die erg leuk op elkaar aansluiten."

Marion van Waard - Santpoort

Zo help je Kroontours op de kaart te zetten.  Kies de tegenprestatie die het beste bij jou past!

Betalingen.png
Yvonne-Kroon-Kroontours2.png

Even Voorstellen Ik ben Yvonne Kroon

Mijn fascinatie voor de rol van vrouwen in de geschiedenis is ontstaan aan het begin van mijn gidsencarrière. Ik kreeg de vraag van een klant om enkele vrouwen toe te voegen aan de stadstour en kwam erachter dat het lang niet eenvoudig is om informatiebronnen te vinden die gaan over vrouwen. Tja...dan duik ik er juist in. Uiteindelijk is er een schat aan informatie, maar daar moet je behoorlijk je best voor doen om die boven tafel te krijgen en dat ligt niet iedereen. Ik vervul daar graag een rol in. Zo heb ik me ontwikkeld tot vrouwentourspecialist.

In eigen beheer heb ik tours gegeven over vrouwen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Daarnaast heb ik inmiddels zo'n 40 keer een lezing over vrouwen in de geschiedenis gegeven waar in totaal tussen de 700 en 800 mensen aanwezig waren. Recentelijk heb ik zowel de eerste online tour gelanceerd als de eerste online lezing gegeven. Dit online platform biedt andere mogelijkheden en die wil ik graag verder verkennen!

'Mensen, kijk naar wat er al was.' - Yvonne Kroon

Mijn stappen op het online pad 

Ik wil zo graag laten weten welke toffe, bijzondere, vreemde en doortastende, liefdevolle en eigenwijze vrouwen in de geschiedenis er zijn dat ik me niet laat tegenhouden als dat niet meer gedeeld kan worden tijdens een stadstour. En dus heb ik me op het online pad begeven met als resultaat: de eerste online tour! Die gaat over vrouwen in Den Haag. Ik wil graag uitbreiden naar Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en naar andere steden met markante vrouwen. Ik wil werken met andere apparatuur en een kei worden in monteren. Zowel qua tijd als geld heb ik veel in mijn eentje voor elkaar gekregen, maar het zou nu heel tof zijn om het samen te doen en vandaar deze crowdfunding.

Uren filmen en monteren heb ik achter de rug sinds maart 2020. Inmiddels heb ik mijn eigen handtekening en is er dus ook de eerste online tour. Daarnaast zijn er ook 2 lezingen over Haagse vrouwen en de 3e gaat over Amsterdamse vrouwen. Zo kan ik steeds meer mensen met verschillende voorkeuren voorzien van een schat aan informatie over vrouwen in de geschiedenis! En daar is het uiteindelijk om te doen.

 

Ik ben dol op dingen, mensen en tijden aan elkaar te verbinden! Dat blijkt onder andere uit de iconen die ik heb laten ontwerpen. Elk icoon staat voor een andere categorie vrouwen: kunst, politiek, verzet, religie en meer.

Kroontours_pictos
Ellen_Lichteveld_Animal_Wise

"Wat is de tour een feestje geworden!"

"Toen ik kennis maakte met Yvonne en hoorde dat ze bezig was met het ontwikkelen van een online tour van Den Haag, met vrouwen en hun stempel op de geschiedenis in de hoofdrol, dacht ik meteen: oh dat is gaaf! Daar wil ik meer over weten! Dus zo gezegd, zo gedaan, en wow, wat is de tour een feestje geworden! Yvonne neemt je echt mee de geschiedenis in en doet dat met enthousiasme en overduidelijk heel veel kennis. De filmpjes zijn leuk én leerzaam, heel mooi om juist ook de rol van vrouwen in de geschiedenis eens te mogen zien. Heel fijn ook dat je er van elke vrouw ook nog een bio in pdf bij krijgt. Kortom: echt een aanrader en ik kan niet wachten tot de volgende tour van start gaat!"

Ellen Lichteveld - Enschede

HEB JIJ DEZE VRAAG OOK?

Krijg ik het geld terug?

Je hebt een donatie gedaan en daarvoor ontvang je de gewenste tegenprestatie. Dus je ontvangt geen geld terug.

Wat stelt deze crowdfunding voor?

Het doel is om de online tours net zo goed te laten werken als de stadstours. Dat wil ik versneld doen in een academie die ik speciaal daarvoor heb gekocht. 

Wanneer kan ik beginnen?

Koop je de online lezing dan ontvang je een mail met daarin de datum waarop de lezing gegeven wordt. Mocht je dan niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je het altijd later terug kijken, want je ontvangt ook de link. 
Koop je de online tour dan kun je gelijk van start gaan. De modules worden 2 keer per week verstuurd. 
Koop je de luxe tour in een stad naar keuze, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op!

Hoe weet ik dat de actie is geslaagd?

Dat kun je zien door bovenaan deze pagina te kijken. Daar staat het bedrag wat is opgehaald en hoeveel dagen de actie nog loopt. Als het bedrag eenmaal is bereikt, dan ontvang je van mij een mail waarin ik graag mijn enthousiasme met je deel. 

Steun mij, doe mee aan de crowdfunding zodat ik binnenkort dit complete aanbod kan realiseren!

Crowdfundingsactie-verschillende-media.png
 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  De online tour over De vrouwen van Amsterdam
 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Een tweede lezing over De vrouwen van Amsterdam
 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  De online tour over De vrouwen van Utrecht
 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Een lezing over De vrouwen van Utrecht
 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Video's die informatief, mooi en luchtig zijn
 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Gesprekskaartjes die het leuk maken om over vroeger te beginnen
 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Een Vrouwen encyclopedie waarin je elke keer iets nieuws ontdekt
 • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant
  Mezelf kennende blijft het hier niet bij...