Kroontours_voormoeders1

Yvonne Kroon

Vrouwentourspecialist van Nederland

De familieschatten


Op zoek naar je voormoeders!

Met Kroontours  ga je naar vervlogen tijden

Wie geeft wat door

Iedereen kent de term voorvaderen. Door je achternaam voel je je al verbonden met de mannelijke lijn en ook zijn werk kan overgaan naar volgende generaties. Maar hoe noem je de vrouwen in je stamboom? Voormoeders!

Over hen is vaak weinig bekend. Want zij was toch verantwoordelijk voor het huishouden, deed misschien vrijwilligerswerk voor de kerk en zorgde voor de kinderen? Precies! En daarom wil je meer van haar weten.

Zij was veel vaker samen met de kinderen dan de vader. Dus drie keer raden van wie ze de normen en waarden overnamen in hun jonge leven. Die gaan dan weer over van generatie op generatie en zo wordt toch ook de vrouwelijke lijn doorgegeven. Alleen zijn we ons daar bijna niet van bewust. Wil jij je daarin verdiepen? Bestel dan hier de 5-delige videoserie en het bijbehorend boekje.

Groepsportret van mijn moeder, haar moeder en haar zusje in 1946
Tijdens de zoektocht naar mijn voormoeders vond ik dit document online

Jouw route

Daar kun jij verandering in brengen! Door op onderzoek te gaan naar jouw voormoeders. Hoe je dat doet? Daar zijn verschillende manieren voor. In je huis, buitenshuis, in jezelf, op papier, online. Waar je de meeste informatie over jouw voormoeders kunt vinden, is voor iedereen anders. Met deze vijf startpunten heb je in ieder geval een goed begin.

Aan de hand van de 5-delige videoserie gids ik je langs de vijf manieren. Elke video is 2 tot 4 minuten lang. De video's bieden inspiratie, informatie en laten zien wat er nog meer mogelijk is. Gegarandeerd dat er ideeën opborrelen, dat je schatten gaat vinden, jezelf gaat afvragen hoe je oma eruit zag toen zij jong was. De ene vraag zal de andere oproepen: wie staat er naast je oma op de foto? Waarom maakte je moeder bepaalde keuzes? Er komen dingen 'ineens' tevoorschijn die jaren hadden liggen verstoffen in een donkere hoek op zolder of tussen oude boeken in de kast. Zo los jij de waas op die er ligt over dat deel van jullie familiegeschiedenis.

Met Kroontours op zoek naar jouw voormoeders op de foto's!