Lezing
‘Krachtige vrouwen’

Krachtige vrouwen door de eeuwen heen, van 1475 tot 1995.

Lezing in geuren en kleuren over vrouwen die hun ongewone weg gingen, los van de gewoontes van hun tijd.

Ik vertel je over…

Ik vertel je over de vrouw die een weeshuis én een oudemannenhuis stichtte… of toch niet?

Ik vertel je over de autoriteit op haar vakgebied wiens handtekening een garantie was, over de vrouw die haar volledige kapitaal investeerde om haar zoon dwars te zitten en over de dochter die beslist wilde trouwen met haar grote liefde en daarvoor de jarenlange toorn van haar vader weerstond.

Ik vertel je over de vrouw die men heks noemde. Belandt zij op de brandstapel?

Ik vertel je over…

Ik vertel je over de schilderende moeder van 10 die nu in de Eregalerij hangt van ons nationale museum, over de sportvrouw die furore maakte op het ijs en over de twee vrouwen die elkaar versterkten en ons land verlichtten.

Ik vertel je over de eerste actrice van Nederland. Was ze een doorslaand succes? Of kon ze dat beter aan de gevestigde man overlaten?

Ik vertel je over de eerste actrice van Nederland. Was ze een doorslaand succes? Of kon ze dat beter aan de gevestigde man overlaten?

Wat kun je verwachten?

  • Een bloemlezing op vrouwen uit het verleden
  • Verrassend nieuwe feitjes, wetenswaardigheden en humor over vrouwen die je al dacht te kennen.
  • Een caleidoscoop van bekende en vergeten vrouwen die op hun eigen manier een stempel hebben gedrukt op de geschiedenis.
  • Een heuse mix van feiten, gebeurtenissen, human interest en persoonlijke details.
  • Inbedding in de geschiedenis zoals we die kennen en ontdekking van nieuwe perspectieven. 
  • De vrouw van toen in beeld, een spiegel voor de vrouw nu.
  • Een inkijkje in verschillende manieren waarop je een doel kunt bereiken, ook alles tegenzit. Een helder, inspirerend, verstaanbaar en levendig verhaal. Stof tot nadenken en napraten.

Praktische informatie

Een lezing duurt ongeveer 1,5 uur. Een pauze halverwege is prettig. Voor non-profit organisaties is het tarief 145,20 inclusief btw en exclusief eventuele reiskosten. Voor profit organisaties is het tarief 200 euro exclusief btw. Naast de hierboven beschreven lezingen is het ook mogelijk om een lezing op maat te boeken. De prijs daarvan is op aanvraag. De lezingen kunnen door heel Nederland gegeven worden. De locatie dient de beschikking te hebben over een beamer en een scherm voor het vertonen van afbeeldingen.

Voor internationale Vrouwendag was ik specifiek op zoek naar een Lezing over vrouwen. Via Google kwam ik bij Yvonne terecht die een lezing over 5 Amsterdamse vrouwen aanbood, een perfecte match! Het contact per mail verliep heel erg vlot en prettig. Yvonne dacht ook mee wat betreft aanbod en duur van de lezing, dat is zeker van belang voor onze ouderen doelgroep in het verpleegtehuis.

Wat zeggen anderen over Kroontours?

De bewoners waren zéér enthousiast over de lezing en de manier waarop Yvonne de lezing bracht. Er werd aandachtig geluisterd en actief gereageerd op de informatie die tot hen kwam. Veel herkenning en bewondering voor de 5 Amsterdamse Vrouwen.

Er werd mij op het hart gedrukt dat Yvonne toch zeer zeker nog eens langs moest komen om een interessante lezing te geven!

Eva Stoop – Welzijnscoördinator verpleeghuis Vreugdehof Amsterdam – 

Ik wil graag meer informatie over

10 + 11 =

Vraag hier meer informatie aan over de diverse tours en lezingen