Kroontours_lezingen2
Kroontours_lezingen

Yvonne Kroon

Vrouwentourspecialist van Nederland

Lezingen over vrouwen in de geschiedenis

Kroontours_lezing_Den_Haag1

Vier Haagse vrouwen

De vrouwen die aan bod komen, zijn heel verschillend en hebben allemaal een rol gespeeld die voor Nederland van belang was en is! Ze waren overtuigd van hun eigen kunnen en wilde, tegen de stroom in, hun doelstellingen realiseren. Het is leuk als uw gasten kennis hebben van Den Haag, maar het is zeker geen voorwaarde.

Kroontours_Lezingen_KV2

Vrouwen door de eeuwen heen

Vrouwen hebben in alle tijden een rol van betekenis gespeeld in het verleden. Daar is nu vaak nog maar weinig over bekend. Ik deel de verhalen over de vrouwen graag met zoveel mogelijk mensen en niet alleen tijdens de tours, maar ook in deze lezing. Er komen markante, ambitieuze, eigenzinnige en creatieve vrouwen aan bod. Sommige roepen direct herkenning op. Anderen zijn nu vrijwel onbekend, maar speelden in hun tijd een nadrukkelijke rol. Alle vrouwen hebben hun handtekening achtergelaten en die is nog steeds zichtbaar.

Voor deze lezing heb  ik voornamelijk kennis opgedaan uit het boek 1001 Vrouwen en het Digitaal Vrouwenlexicon van Els Kloek.  Zij heeft de kennis over al die vrouwen in de geschiedenis veel meer in beeld gebracht. In de lezing komen twaalf vrouwen komen aan bod in tekst en beeld. De hoogte - en dieptepunten van hun levenswandel wordt onder de aandacht gebracht.

 

Praktische info

De lezingen duren 2 uur, inclusief een pauze van ongeveer 20 minuten. De kosten voor de lezing bedragen 120 euro. De lezing kan zowel live als online worden gegeven. Eventuele reiskosten en reistijd worden achteraf gedeclareerd. Het tarief is exclusief btw. 
Nadat de bestelling is geplaatst, neem ik contact op en kunnen we afspreken of het een live of online lezing wordt, welke lezing het wordt en verdere praktische details.