Kroontours_aanbod
Kroontours_aanbod

Yvonne Kroon

Vrouwentourspecialist van Nederland

Heel diverse vrouwen uit verschillende eeuwen komen samen in de stadstours. Wat ze delen is de stad waar ze zijn geboren en/of waar ze het grootste deel van hun leven hebben gewoond. De vrouwen stonden voor hun idealen, ze hebben veel zo niet alles er aan gedaan om die te verwezenlijken, ze gebruikten daarbij hun stem, humor, doorzettingsvermogen en talenten. De een ging in de politiek, de ander stapte op het podium. Van alle vrouwen zie je nu, vandaag de dag, nog steeds terug waar zij voor stonden. En dat vind ik fascinerend, want vaak zijn mensen er al tig keer langs gelopen, maar hebben ze zich simpelweg niet gerealiseerd wat het verhaal er achter is. Na een stadstour is de stad nooit meer hetzelfde en wil je maar 1 ding: de volgende stad met andere interessante vrouwen!

Een online tour is net goed een reis door de tijd, de levens van vrouwen en de stad.  Dat is hetzelfde als bij een stadstour, maar dan lekker terwijl je op je bank, tuinstoel of divan zit. De vrouwen worden 1 voor 1 aan je voorgesteld in een serie video's. Je ziet alle plekken waar zij is geweest, hoort wat ze wilde bereiken en of haar dat ook is gelukt. Je krijgt een compleet plaatje van haar levensloop dankzij de vele toegevoegde foto's en video's. Op de kaart van de desbetreffende stad kun je precies zien waar de vrouwen hebben gewoond of gewerkt. Er is een overlap met de vrouwen die tijdens de stadstour aan bod komen. Dus besluit je na de online tour alsnog mee te gaan met de stadstour, dan is het plaatje compleet.

Een lezing kan gaan over een stad en de vrouwen die daar wonen, maar ook over vrouwen uit meerdere steden. Ze komen in ieder geval uit meerdere perioden. Ik kom naar jullie toe en vertel live de verhalen. De foto's en video's in de presentatie doen de rest. De lezingen gaan over vrouwen die allemaal leefden voor hun ideaal, die echt iets wilde veranderen. Dat kan zijn in de politiek of liefdadigheid, maar ook in het bedrijfsleven of de kunst. Ze wilden hun eigen geluid laten horen en andere vrouwen stimuleren om dat ook te doen. Ze wilden hun omgeving veranderen omdat deze alleen of vooral was ingericht op mannen. Ze ijverden ervoor dat het voor volgende generaties vrouwen makkelijker zou worden om dezelfde kansen te krijgen als mannen.