+31 (0)6-23934932 yvonne@kroontours.nl

Maria Meindertshagen

Zij werd geboren in Duitsland uit een huwelijk van een neef en zijn nicht. Ze verhuisde op jonge leeftijd naar Utrecht en bracht haar hele jeugd daar door. Haar vader ging failliet, waardoor het hem te warm werd onder de voeten en het gezin vertrok naar vrijstad Culemborg. De vriend van Maria, Cornelis Jan, hielp haar vader met zijn financiële problemen. Maria en Cornelis wilden nadien trouwen, maar zijn familie was faliekant tegen het huwelijk en hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Dat is niet gelukt.

Ze gingen naar Duitsland, woonden daar de eerste paar jaar en keerden terug naar Utrecht. Cornelis Jan werd daar gekozen tot burgemeester. In totaal kregen ze 11 kinderen, maar helaas hebben maar 3 kinderen de volwassen leeftijd bereikt. Haar zoon stierf vlak voor zijn huwelijk. Samen voeren ze een hoge staat met veel personeelsleden en een buitenhuis. Dus het leven was zwaar, maar ze maakten er het beste van.

Wat haar bio bijzonder maakt, is dat ze meer dan 40 jaar een dagboek heeft bij gehouden. Dat ging niet alleen over haar familie, de huwelijken en overlijdens, maar ook over politieke gebeurtenissen en financiële zaken. Het was zo bijzonder dat gedurende zo een lange tijd een dagboek is bijgehouden en dan ook nog door een vrouw. En daarom zijn 100 jaar na haar overlijden delen uit het dagboek in het Algemeen Nederlandsch Familieblad werden gepubliceerd! Daaruit bleek dat ze een intelligente en religieuze vrouw was.

Contact

+31 (0)6-23934932

yvonne@kroontours.nl

Stadtours

Lezingen

Familietours

Over Yvonne

Vrouwen Bieb

Algemene Voorwaarden

Privacy verklaring

Disclaimer

Cookie verklaring