Kroontours_stadstours_1Amsterdam
Kroontours_vrouwen_amsterdam

Yvonne Kroon

Vrouwentourspecialist van Nederland

Tot het uiterste gedreven

Tien vrouwen, die in Amsterdam een onuitwisbare rol hebben gespeeld, passeren de revue. Ze woonden en werkten in de 20e eeuw in de hoofdstad. Ze gingen voor hun idealen, begroeven zich in eindeloos veel boeken, maakten alleen wat ze zelf echt mooi vonden en richten verschillende verenigingen op omdat ze hun idealen wilden verwezenlijken.

  • Kroontours_stempel

    Zo was het voor Wilhelmina niet meer dan normaal om te claimen waar ze recht op had en daarbij ging ze zeer onconventionele oplossingen niet uit de weg

  • Kroontours_stempel

    Ongeacht wie er voor de lens stond bij Mies, zij fotografeerde iedereen, maar wel op haar manier. En dat zie je nu nog terug.

  • Kroontours_stempel

    'Ik ben drievoudig gehandicapt; lesbisch, feministisch en Joods' zei Annemarie, maar ze ging toch voor het hoogst haalbare.

De route

Zie de stad door de ogen van vrouwen door de 20e eeuw heen. Sommige vrouwen liepen honderd jaar gelezen door de straten, anderen 10 jaar.
De geschiedenis ligt in Amsterdam voor het oprapen. We beginnen in het hart van het oude Amsterdam, op het Jongensplein van het Amsterdam Museum.  Dan lopen we via de grachtengordel richting het Leidseplein om vervolgens, ook via de grachten weer terug te keren naar het Jongensplein.

Zowel voor Amsterdammers als voor bezoekers van de stad is deze tour de moeite waard!
Ken je de hoofdstad als je broekzak?  Dan word je verrast door nieuwe verhalen bij bekende locaties. Boezoek je Amsterdam regelmatig, maar vooral om te shoppen? Dan is dit je kans om de stad anders te leren kennen!
Neem je partner en kinderen, vriend(inn)en of collega's mee. Deze tour is voor zowel mannen als vrouwen een aanrader!