Kroontours_stadstours_Utrecht
Website_header_mobiele_versie

Yvonne Kroon

Vrouwentourspecialist van Nederland

Eigen plan

  • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant

    'Als ik trouw, kan ik studeren op mijn buik schrijven', dacht Anna Maria.

  • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant

    Trouwen is een zinloze conventie, net als braaf in alle vakken examen doen, vond Johanna.

  • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant

    En Maria wist zeker dat ze nooit eigenaar zou worden van haar vaders zaak als ze zou trouwen én dat het kapitaal dan niet binnen de familie zou blijven.

En daarom trouwden ze...niet!

Deze drie vrouwen bleven bij hun standpunt en lieten zich niet overhalen om te voldoen aan het ideale plaatje. Dat geldt eigenlijk voor alle tien de vrouwen die in Utrecht een onuitwisbare rol hebben gespeeld. Ze woonden en werkten in de domstad van de 15e, 16e, 17e, 18e, 19e of 20e eeuw. Ze schreven proza die nog steeds gelezen wordt, gingen immense muren te lijf, gingen (tegen alles in) door met hun werk of studie of bleven eeuwig jong.

De route

Tijdens deze tour loop je langs de grote gebouwen waar de stad bekend om staat zoals Tivoli Vredenburg, het voormalig postkantoor en De Dom. We lopen langs de gebouwen an de grachten met een gedenksteen tussen de bakstenen of een minder bekend podium. Daar kom je de verhalen tegen over de vrouwen die Utrecht een ander gezicht hebben gegeven.

Is Utrecht jouw stad en kom je er graag winkelen met je moeder of reis je er alleen maar doorheen met de trein? Wil je een (andere) aanleiding hebben om er een keer te stoppen? Geef je dan op met een groep van minimaal 5 maximaal 20  personen. Jullie komen dan van alles te weten over de vrouwen in Utrecht van lang geleden en nu!