Kroontours_stadstours_Den_Haag
Kroontours_vrouwen_Den_Haag

Yvonne Kroon

Vrouwentourspecialist van Nederland

Op hoffelijke wijze

  • Kroontours_stempel

    'Ik sta niet toe dat mijn portret zomaar wordt gebruikt door een fabrikant' dacht Teddy.

  • Kroontours_stempel

    Elisabeth begon een christelijke opvang in een voormalig dranklokaal.

  • Kroontours_stempel

    Met bakken en bakjes vol eten trok Mary door het hele land om haar eten te laten proeven.

Zij trokken de fluwelen handschoen aan en wisten op die manier hun doelen te bereiken. En zo waren er nog 7 andere vrouwen die zich niet van de wijs lieten brengen door wat wel of niet zou moeten.

De route

Tijdens deze tour kom je langs de bekende plekken; Hofvijver, Binnenhof en paleis, maar de verhalen die je hoort, zijn anders. En ineens begrijp je meer van een heel ander deel van de geschiedenis. Natuurlijk wil ik je verrassen met de meest verschillende en bijzondere verhalen, maar een tipje van de sluier licht ik graag op: het gaat alleen maar over vrouwelijke Hagenaars en niet over Hagenezen, want deze vrouwen woonden allemaal op het zand en dus min of meer op stand. Dat biedt perspectieven! Ze hebben hun macht en invloed goed gebruikt en zo hun handtekening achtergelaten in de stad.

Heb je zin in een uitje op stand met je vriendinnen, dochters of moeder of wil je je collega's laten kennismaken met het vrouwelijk deel van Den Haag? Meld je aan met een groep van minimaal 5 en maximaal 20 personen en laat je verrassen door vrouwen van stand!