+31 (0)6-23934932 yvonne@kroontours.nl

Wie is Yvonne?

Ik ben gids, in hart en nieren.

Gids die vertelt, deelt en verbindt.

Gids die onderzoekt, leest, schrijft en ontdekt.

Gids die houdt van verhalen en (net niet) verdwalen.

Gids die hongert naar haakjes en het verhaal erachter opvist.

Gids die het weinig uitmaakt wat voor weer het is, er is altijd een plan B.

Gids die altijd meer wil weten en zich elke keer laat verrassen, zodat geen enkele tour exact hetzelfde loopt.

Gids die vanuit haar plek in het middelpunt dienend is aan de groep, omdat het juist daar om draait: de groep.

Gids die kickt op de verwondering, herkenning en glimlach op de gezichten van haar gasten en alleen het beste, lekkerste en mooiste wil voor haar klanten.

Geen tour zonder taart

En gids die in elke stad op zoek gaat naar de beste taart voor bij de tour, want een tour zonder taart is als een voetballer zonder douche en ik ben een zoetekauw, dat ook.

Wie is Yvonne Kroon?

Mijn fascinatie voor de rol van vrouwen in de geschiedenis is ontstaan aan het begin van mijn gidsencarrière. Ik kreeg de vraag van een klant om enkele vrouwen toe te voegen aan de stadstour en kwam erachter dat het lang niet eenvoudig is om informatiebronnen te vinden die gaan over vrouwen. Tja… dan duik ik er juist in.

Ik ontdekte dat duizenden jaren geleden de invloed van de vrouwen veel groter was dan nu en ook groter dan van de mannen in die tijd. Zij beheerde het geld en besliste met wie ze ging trouwen, bijvoorbeeld. Maar op een zeker moment werd de invloed van de man groter. Geweld speelde hierbij een grote rol. Sindsdien was de man de held, nam deze de grote beslissingen thuis en buiten de deur en bestuurde het land, een ziekenhuis of een fabriek. Historici hebben het grootste deel van de laatste eeuwen de geschiedenis vastgelegd. Zij waren ook meestal man en vaak schreven ze over wat mannen hebben gedaan. Omdat die het meest zichtbaar waren.

Vrouwen ontbraken veelal in boeken, kranten en films. Maar toen ik verder ging zoeken, bleek er wel degelijk veel te vinden te zijn over vrouwen, hun rollen, wat ze hebben ondernomen en wat ze daarmee hebben bereikt.

Ik vind het heerlijk om in een archief of bibliotheek te zitten en teksten te lezen die vrouwen hebben geschreven, voorwerpen aan te raken die zij ook hebben aangeraakt en ineens verbanden te zien tussen personen of gebeurtenissen. Dat doe ik dan ook naar hartenlust en de opgedane kennis neem ik mee in mijn tours.

Vergeten vrouwen, verrassende vrouwen, krachtige vrouwen.

Die het verdienen om gezien te worden.

Om hun plek in de geschiedenis, om hun kracht en om de inspiratie die ze ook nu nog bieden.

"De Vrouwen Tour Den Haag was écht een succes. Ik heb genoten van het enthousiasme van Yvonne en haar kennis van leuke feiten en wetenswaardigheden." - Marion Sintenie

Mijn missie

Het is mijn missie is om vrouwen en hun plek in de geschiedenis en hun stad zichtbaar te maken middels bruisende, verrassende, verbindende en smakelijke stadstours, familietours en lezingen.

Mijn droom

Mijn ziel gaat zingen als mijn team van Kroontours samen met mij tours verzorgt voor vrouwen én mannen in heel Nederland en ook in Londen, Parijs en andere steden die zich daarvoor aanmelden, terwijl het overal rond zoemt: “Wil je een vrouwentour, ga naar Kroontours!”

#ThinkBIG

Mijn Vrouwen Bieb

Mijn ziel gaat zingen als ik helemaal vrij en maar mag blijven doorschrijven over elke vrouw die ik boeiend vind. Niet alleen de droge feiten, juist de eigenaardigheden, opmerkelijke verbanden en eenvoudige details die haar bijzonder maakten, wil ik neerpennen en zichtbaar maken.

Deze niet aflatende nieuwsgierigheid heeft geleid tot het opzetten van de vrouwenbieb. Een online database vol verhalen van vroeger van bekende en vergeten vrouwen die ook nu nog tot de verbeelding of de actualiteit spreken.

Wil jij ze ontmoeten?

De vrouwen zijn geordend en te ontmoeten op eeuw, bezigheid of plaats. 

Ik wil graag meer informatie over

3 + 1 =

Vraag hier meer informatie aan over de diverse tours

Contact

+31 (0)6-23934932

yvonne@kroontours.nl

Stadtours

Lezingen

Familietours

Over Yvonne

Vrouwen Bieb

Algemene Voorwaarden

Privacy verklaring

Disclaimer

Cookie verklaring