Kroontours_stadstours_Rotterdam
Kroontours_vrouwen_rotterdam

Yvonne Kroon

Vrouwentourspecialist van Nederland

Het motto is aanpakken

Rotterdam, stad van 'geen woorden, maar daden', havenbaronnen, het bombardement, de grootste haven van Europa en heel veel industrie. Een echte stad voor mannen, zou je zeggen. Maar ook hier zijn er vrouwen geweest die de koers hebben gewijzigd, die recht door zee waren, altijd een alternatief voorhanden hadden en goed waren in hun vak. De stad leeft met en van het water. Er worden innovatieve oplossingen bedacht. In het centrum zijn vrijwel geen oude gebouwen, maar dat is wel een van de redenen waarom de architectuur elke keer verrast en je wordt omringd door kunst, zowel op straat als op allerlei gebouwen.

  • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant

    Nancy was de drijvende kracht achter de metro, De Doelen en de Europoort.

  • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant

    Discipline en hard werken was waar Albertje altijd op hamerde bij haar leerlingen tijdens de danslessen.

  • Kroontours_ logo_Zwart_Transparant

    'Als de mannen het laten afweten, dan voed ik zelf m'n kinderen wel op. En verdien de kost en help de stad bij de wederopbouw', dacht Lotte.

Drie voorbeelden van vrouwen die hun handen uit de mouwen staken en daarmee de stad kleur en inhoud gaven.

De route

Rotterdam leeft met en van het water. Er worden innovatieve oplossingen bedacht. Dat is te zien in het centrum, waar vrijwel geen oude gebouwen meer zijn, maar de hedendaagse architectuur elke keer verrast. Waar je ook kijkt is kunst: beelden om je heen, muurschilderingen op gebouwen en innnovatieve vormgeving van de openbare ruimte.

Er zijn twee routes, een wandelroute en een fietsroute. De routes gaan langs andere plaatsen. Er komen dus ook andere vrouwen aan bod.

Tijdens de wandeling blijven we in het stadshart. We bespreken en bekijken hoe de stad is opgebouwd en welke rol vrouwen daarin spelen. We krijgen daarbij ook zeer diverse highlights in beeld, bijvoorbeeld zowel de paalwoningen als het stadhuis. Er kunnen maximaal 15 personen mee.

Tijdens de fietstocht trekken we richting het oude havengebied in en hebben uitzicht op de Euromast. We vervolgen onze weg via het groene deel van het Westen en eindigen in het centrum. De vrouwen alhier speelden bijvoorbeeld een belangrijke rol in de handel, maar ook in cultuur. Er kunnen maximaal 10 personen mee.