Posthoorn Kerk

In samenwerking met Stadsherstel neem ik je mee voor de beklimming van de toren van de Posthoornkerk. We maken een tour door het westelijk deel van het centrum.

Van de kelder… tot op de toren

Onderweg zie je een grote verscheidenheid van panden die eigendom zijn van Stadsherstel, van recente geschiedenis die eeuwen geleden lijkt, van onverwachte doorkijkjes, van een drukke stad en ineens de stilte als je 1 straat verder bent. 

Levendige verhalen over de inwoners worden afgewisseld met de geschiedenis van de wijk en ook de Posthoornkerk speelt daarin een grote rol.

De inwoners van ‘toen’ mochten alleen maar vol ontzag naar de torens van de kerk kijken, maar jij krijgt de unieke gelegenheid om veel te horen over de toren en de kerk.
Je kunt de toren beklimmen, wel tot 25 meter hoogte wat een uniek uitzicht oplevert.

De route ‘Tussen rijkdom, armoede en bedrijvigheid’

De geschiedenis ligt in Amsterdam voor het oprapen. We beginnen op het plein voor de Posthoornkerk. Via de grachtengordel lopen we richting de Jordaan en de Westelijke Eilanden. Na afloop beklimmen we de toren. Het is avontuurlijk uitje met geweldige uitzichten en mooie doorkijkjes. Kinderen kunnen mee vanaf 8 jaar oud.

Zowel voor Amsterdammers als voor bezoekers van de stad is deze tour de moeite waard! Ken je de hoofdstad als je broekzak?  Dan word je verrast door nieuwe verhalen bij bekende locaties. Bezoek je Amsterdam regelmatig, maar vooral om te shoppen? Dan is dit je kans om de stad anders te leren kennen!

De tour gaat door als minimaal 5 personen zich hebben aangemeld. Er kunnen maximaal 15 personen per tour mee. Mocht het maximaal aantal deelnemers zijn bereikt, dan vinden we een andere mogelijkheid!

Dank je wel Yvonne, het was leuk. Zowel jouw verhaal als de wandeling en beklimming. - Gerda Stuifbergen We gaan reclame maken voor de tour, we hebben het erg leuk gevonden, dankjewel! - Harmen en Maryn

Wie is de vrouw achter Kroontours?

Ik woon meer dan 25 jaar in Amsterdam en geef sinds 2013 tours in de stad. Altijd blijf ik me verdiepen in de stad, haar geschiedenis, inwoners en cultuur. Zo komen er elke keer weer nieuwe inzichten, ontwikkelingen bij en dingen die ik simpelweg over het hoofd heb gezien. Zo is elke tour een interessante en telkens net iets andere ontdekkingstocht! En je bent van harte welkom om daarbij te zijn.
Wil je meer over mij weten?

Wil je ook mee op deze stadstour door Amsterdam?

VRIJHEID is vrijheid voor de andersdenkenden.

Posthoorn Kerk

In samenwerking met Stadsherstel neem ik je mee voor de beklimming van de toren van de Posthoornkerk.

We maken een tour door het westelijk deel van het centrum.

Het kost 15 euro per persoon.

 

Ja, ik wil deze tour doen

Ik kom graag met:

14 + 8 =

Wat kun je verwachten?

Op deze middag krijg je…

  • verhalen over zeer verschillende en markante wijken
  • een mooie route door het centrum van de stad

  • gelijk een oude afbeelding bij elke locatie
  • een torenbeklimming met mooie uitzichten zowel binnen als buiten de kerk

En na de tour…

  • is er de mogelijkheid een boekje aan te schaffen met de route, een beknopte beschrijving per vrouw en extra foto’s

FAQ

Gaat de tour door als er regen is voorspeld?

De tour gaat altijd door. Ook als het weer niet mee zit, wordt het evenement waar je met plezier op zult terugkijken.

Gaat de tour door als het erg warm is?

Ja, je kunt je prima voorbereiden door voldoende water mee te nemen. Er wordt altijd gekeken naar de beste locaties om stil te staan en daarbij wordt ook gelet op het weer.

We komen met de auto. Waar kunnen we die het beste parkeren?

Over het algemeen zijn er in Noord en in Zuid-Oost voldoende parkeerplekken waar vandaan er prima metroverbindingen zijn met de stad.