Posthoornkerk_Kroontours_lap
Posthoornkerk_Kroontours_mob

Yvonne Kroon

Van de kelder tot op de toren

In samenwerking met Stadsherstel neem ik je mee voor de beklimming van de toren van de Posthoornkerk. En we maken een tour door het westelijk deel van het centrum.

Onderweg zie je een grote verscheidenheid van panden die eigendom zijn van Stadsherstel, van recente geschiedenis die eeuwen geleden lijkt, van onverwachte doorkijkjes, van een drukke stad en ineens de stilte als je 1 straat verder bent. Levendige verhalen over de inwoners worden afgewisseld met de geschiedenis van de wijk en ook de Posthoornkerk speelt daarin een grote rol. De inwoners van 'toen' mochten alleen maar vol ontzag naar de torens van de kerk kijken, maar jij krijgt de unieke gelegenheid om veel te horen over de toren en de kerk.

Je kunt de toren beklimmen, wel tot 25 meter hoogte wat een uniek uitzicht oplevert.

De route 'Tussen rijkdom, armoede en bedrijvigheid'

De geschiedenis ligt in Amsterdam voor het oprapen. We beginnen op het plein voor de Posthoornkerk. Via de grachtengordel lopen we richting de Jordaan en de Westelijke Eilanden. Na afloop beklimmen we de toren. Het is avontuurlijk uitje met geweldige uitzichten en mooie doorkijkjes. Kinderen kunnen mee vanaf 8 jaar oud.

Zowel voor Amsterdammers als voor bezoekers van de stad is deze tour de moeite waard! Ken je de hoofdstad als je broekzak?  Dan word je verrast door nieuwe verhalen bij bekende locaties. Bezoek je Amsterdam regelmatig, maar vooral om te shoppen? Dan is dit je kans om de stad anders te leren kennen!

Er kunnen maximaal 15 personen per tour mee. Krijg je te zien dat het maximaal aantal deelnemers is bereikt, stuur dan een mail naar yvonne@kroontours.nl. Dan vinden we een andere mogelijkheid!

De gids

Ik woon meer dan 25 jaar in Amsterdam en geef sinds 2013 tours in de stad. Altijd blijf ik me verdiepen in de stad, haar geschiedenis, inwoners en cultuur. Zo komen er elke keer weer nieuwe inzichten, ontwikkelingen bij en dingen die ik simpelweg over het hoofd heb gezien. Zo is elke tour een interessante en telkens net iets andere ontdekkingstocht! En je bent van harte welkom om daarbij te zijn.
Wil je meer over mij weten? Kijk dan 's hier!

Yvonne_Kroon_Kroontours_2

Wat zeggen de gasten?

Bedankt voor de leuke rondleiding. Zeer leerzaam en als klap op de vuurpijl het beklimmen van de Posthoornkerk.

- Marianne de G. -